• almbur.com.ua
 • www.stenorez.com.ua
 • stork-service.ru

 • Készült az NCA
  támogatásával
  2008

     Közéletiséget tanultak           

  Két település- Nagyrábé és Földes- három civil szervezete fogott össze és a Nemzeti Civil Alapprogram pályázati támogatásával közéletiségre, nyitottabb gondolkodásra, a civil szervezeti munkára készítette fel a fiatalokat az elmúlt félévben megrendezett Ifjúsági szabad esték programsorozata keretében.

  A Nagyrábéi Baráti Kör és Egyesület Nők Életmód Népfőiskolája, a földesi Asszonyklub-és az országos szerveződésű Karácsony Sándor Művelődési Társaság a két településen élő új nemzedéket, a fiatalokat vonta be a téli hónapokban szervezett és Pünkösdig tartó ismeretátadó és elsajátító programjaiba.  A Karácsony Sándor nevével fémjelzett szabadművelődési mozgalom nemes hagyományait folytatva a szabad esték rendezvénysorozata programjaiban ön és társismereti tréning, a civilség, a közösség az egyén mai aktuális témái, a felnőttség és demokrácia kérdései, a települések közötti együttműködések lehetőségei szerepeltek.
  A tanúsítványt adó, civilségre való felkészítő képzés Pünkösdkor Földesen záró táborral  fejezte be munkáját.. A záráskor huszonöt fiatal  vetélkedők keretében a tanultak áttekintése mellett a népfőiskolai hagyományokat  régebben ápoló helyi közösségek vezetőivel is találkozott.

  2008.10.23 21:34
  Ön a(z) 16934. látogatónk